11 декември 2006

За нашия сайт :-)

Блогът за пътеписи „Пътуване до...“ се премести на нов адрес http://patepis.com. Забелязвам, че все още очаквате да се появяват нови пътеписи на настоящия адрес – това няма да се случи. Всички тукашни пътеписи са преместени на http://patepis. com. Минете на новия адрес http://patepis.com, където има вече към дванайсет нови пътеписа. Новият урл за абонатите през RSS e http://patepis.com/?feed=rss2 До нови срещи на новото място!

Здравейте,
Казвам се Стойчо Димитров и съм единият от двамата администратори на този блог. Другият администратор е Комитата.
Сайтът е предназначен да разказва за нашите пътешествия из страната и чужбините, като с удоволствие се публикуват и разкази на други пътешественици. Условията на публикуване са малко по-надолу..

Малко история
Сайтът започна работа през май 2006г, но предисторията му е доста преди това....
Работя като софтуеърен консултант. През 2003г отидох на дългосрочен проект в Белград, който продължи до есента на 2004г. Бяхме малка групичка колеги, като от време на време идваха и други колеги за по няколко семдици. „Основната” група практически станахме жители на Белград, които прекарват отпуските и почивните си дни извън Сърбия.... (така де, аз се връщах в София).
Белград е абсолютно непозната дестинация за нас, а и със сърбите меко казано, никога не сме се познавали. Освен това, кръчмите в Белград, като цяло не струват. Затова реших да напиша едно описание на пътя и начина на живот (ресторанти, цени). Това описание беше предназначено за моите колеги, които по една или друга причина идваха за по-кратки периоди в града и за да не се налага всеки път да се обяснява къде-какво-как...направих опит да напиша едно такова описание.
Работата ме увлече и докато пишех си спомнях какви ли не приятни и неприятни истории. При една от редакциите на мен самия ми стана интересно и ... реших, че не става за инструкция за колегите, а си е нещо повече (колегите ми така и не разбраха, че първия ми разказ е бил предназанчен за тях) и тогава реших да го публикувам в интернет. Комитата ми обърна внимание върху форума на посока. Сложих го там и разказът за нула време беше прочетен от 1000 човека. Е, възгордях се, да седна да ви лъжа ли?
Следващите няколко години бяха свързани с поредица от дълги командировки и така се родиха следващите разкази. Тогава реших да ги събера и да ги сложа на мой сайт. Така възникна предшественикът на този сайт http://www.geocities.com/stojtsho -Размерът постепенно нарастваше и един ден Комитата рече, абе що не се преместиш на блогера?
И така през пролетта на 2006 се появи първия постинг в „Пътуване до...” на адрес http://stojtscho.blogspot.com/
Оттогава двамата с Комитата качваме пътеписите си тук и с удоволствие качваме подходящи разкази от други автори.

Контакт и условия за публикуване:
За да се появи ваш разказа тук, е необходимо първо ... да бъде написан, естествено! Второ – трябва да се свържете с мен на мейл стойчо@yahoo.com “стойчо” се изписва на латиница, по начина, който се пише „стойчо” в url-а на настояшия сайт. (ама и аз измислих една формулировка, за да избегна „паяците”).
Разказът (новела, есе, роман, етюд, поема – не държа на формата) трябва да разказва за ваше пътуване (т.е. вие сте пътешественикът) в страната или чужбина, като най-важното е да бъде забавен и/или интересен. Изобщо не е нужно да бъде „литература”, особено пък във вида, а който я учехме в училище – важното е това да е личната ви история и личния ви поглед върху пътуването – така както се пише в интернет. Допуска се жаргон, допускат се и политически пристрастия.
Във всеки случай запазвам правото си на редакция, така както запазвам правото си какво и кога да публикувам.

Авторски права
Ако не е указано друго, съдържанието на сайта е защитено от creative commons лиценза. Авторите ще бъдат изписвани под името, което пожелаят.

Отказ от отговорност.
Нищо публикувано е този сайт не може да се приема като указание. Фактите може да са верни, може да не са верни. Нито аз, нито Комитата носим отговорност за щети, пропуснати ползи или каквото и да е друго предизвикано от ползването на инфомрация от този сайт.

Блогът за пътеписи „Пътуване до...“ се премести на нов адрес http://patepis.com. Забелязвам, че все още очаквате да се появяват нови пътеписи на настоящия адрес – това няма да се случи. Всички тукашни пътеписи са преместени на http://patepis. com. Минете на новия адрес http://patepis.com, където има вече към дванайсет нови пътеписа. Новият урл за абонатите през RSS e http://patepis.com/?feed=rss2 До нови срещи на новото място!

Гласувайте за този пътепис:

Блог класацията на България

Няма коментари: